Halaman

Followers

Selamat Datang

Salam buat semua pembaca dan pelawat blog saya.Di sini saya meminta supaya anda sudi membaca karya2 saya dan meninggalkan komen untuk kemajuan diri saya.Suka saya ingatkan,jangan sesekali meniru/Copy paste karya saya.Thank you... (Diriku bukan siapa-siapa)

Sabtu, 8 Oktober 2011

Dedah 50 kanak-kanak proses bahan mentah di kilang


RAWANG: Usaha membentuk generasi pelapis khasnya kanak-kanak di peringkat umur prasekolah ke arah mewarisi akhlak mulia, berkemahiran dari segi pertuturan, berfikir secara positif dan berpotensi menjadi warga prihatin apabila besar kelak, bukan perkara mudah.
Kanak-kanak golongan paling mudah bagi membentuk akhlak mulia, bak kata pepatah, jika melentur buluh, hendaklah dari rebungnya.


Sehubungan itu, Tadika Al-Farabi Pra Tahfiz (TAFPT) Bandar Tasik Puteri (BTP), dekat sini, menganjurkan lawatan sambil belajar membabitkan 50 muridnya ke dua kilang perusahaan iaitu Kilang Kek High 5 di Shah Alam dan Kilang Coklat Berryls di Seri Kembangan, Serdang, Selangor, baru-baru ini. Lawatan sehari itu bertujuan mendedahkan kepada muridnya cara kilang berkenaan memproses barangan mentah seperti tepung, gula, garam dan koko sebelum menjadi barang makanan dijual di pasar tempatan.


Lawatan itu dibimbing empat tenaga pengajar TAFPT iaitu Azizah Mohammad, Norzira Hassan, Norasyifa Abdul Aziz dan Nordina Mohd Ariffin. Turut serta ialah wakil ibu bapa, Nora Mohammad.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...