Halaman

Followers

Selamat Datang

Salam buat semua pembaca dan pelawat blog saya.Di sini saya meminta supaya anda sudi membaca karya2 saya dan meninggalkan komen untuk kemajuan diri saya.Suka saya ingatkan,jangan sesekali meniru/Copy paste karya saya.Thank you... (Diriku bukan siapa-siapa)

Ahad, 8 November 2015

Adaptasi Drama Novel Setulus Janji by Aina Emir

Assalammualaikum and selamat petang to all my dear readers,dah lama tak update blog.Harap-harap semua sihat-sihat saja.

Okay entry kalini  just nak share pasal drama adaptasi dari novel Setulus Janji karya novelis Aina Emir.Drama ni disiarkan di TV 1 slot widuri setiap Sabtu dan Ahad pukul 7.05 mlm - 8.00 mlm.

First masa tengok citer ni tak expect dari novel tapi bila search dekat Instagram,baru tau.Rasanya dah 3 minggu bersiaran,and saya memang selalu tengok...for me tak menghampakan dan boleh layan je.

Pelakom-pelakonnya :

Azlee Khairi
Fida Ibrahim
Shah Iskandar and ramai lagi

Kebetulan saya pun baru je habis baca novel ni,memang best dan sedih jugaklah.

Citer dia pasal Insyirah yang bercinta dengan Aiman,abang angkatnya.Selama 5 tahun bercinta Aiman ni nampak macam tak serius je dengan Syira and kebetulan masa Syira dekat Manchester Aiman ni dia ada affair dengan tunang abang Ilham (abang aiman & abang angkat Insyirah).So balik je Malaysia diorang break and Insyirah pun kahwin dengan abang Ilham (bukan kahwin paksa,kalau nak tau macam mana diorang boleh kahwin kena baca).Sebulan kahwin memang best,tapi macam-macam dugaan datang dengan bekas tunang abang Ilham,Juwita duk kacau lagi,dengan cemburu abang Ilham dekat Syira and Aiman lagi dan banyak lagilah....So kalau nak tau selanjutnya kenalah baca novel ni and tengok citer ni.

Sekian...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...